06/27/2022

Effektiv köksfläkt? Rörledningen betyder ALLT

Vill du att din nya köksfläkt ska fungera effektivt och optimalt? Då bör du använda lite resurser på att säkerställa en korrekt rörledning.

Rörledningen köksfläkt

Även den mest effektiva och välutrustade köksfläkten riskerar att mista sugeffekten om inte rörledningen görs optimalt. Därför kan det vara väl investerad tid att säkerställa att monteringen görs helt enligt beskrivningen. Och att man naturligtvis använder sig av professionell hjälp och vägledning om du är osäker.

Fasta och släta rör

Det första viktiga rådet handlar om att den bästa och mest effektiva rörledningen är fasta och släta rör. Flexslangar ska endast användas om det är absolut nödvändigt. Fasta rör fungerar nämligen bättre och har en mera optimal effekt eftersom luften dras mera effektivt ut genom en fast och slät yta.

Kortast möjliga rörledning

Dessutom är det viktigt att se till att utloppsrören är rätt dimensionerade och att alltid välja så korta rör som möjligt. Rörledningen ska nämligen ha samma dimension på rökkanalen och takfläkten/murkanalen som på köksfläktens utlopp. Dessutom ska 90-gradersböjningen göras så långt bort från köksfläkten som möjligt.

FAQ: Bli klokare på din nya köksfläkt

Prime Flow

Prime Flow®: Den optimala lösningen för din köksfläkt

EICO introducerar den mest optimala lösningen, det totalnya patenterade Prime Flow®-systemet som ger många möjligheter för utrymmesbesparande installationer och är en installationslösning som aldrig har varit enklare eller bättre.

Det finns inget annat luftkanalsystem som transporterar ånga lika effektivt och tyst som Prime Flow®. Systemet innehåller platta och runda kanaler och aerodynamiskt optimerade böjningar som passar till alla fläktar med Ø150 mm eller 90x220 mm anslutning, både i utlopp och recirkulationsläge.

Installation: Tryck, klick, färdig

Installationen av Prime Flow® kan nästan inte vara enklare. Universalkopplingar med klickelement och integrerade dubbla tätningar ger tillförlitliga och lufttäta anslutningar. De monteras enkelt och lätt – när du hör klickljudet kan du gå vidare till nästa koppling. Systemet monteras helt utan att behöva använda verktyg, silikon eller tejp.

Les mer