12/05/2022

Få läcker design och kraftig sugkraft med NikolaTesla

NikolaTesla är en prisvinnande serie med induktionsspisar med integrerad köksfläkt från italienska Elica.

NikolaTesla One

Produktserien är designad av Fabrizio Crisà, som för sitt arbete vunnit flera prestigefyllda priser, bland annat Industrial Design Award Compasso D'Oro ADI.

När du väljer NikolaTesla får du en kombinationslösning med integrerad köksfläkt i spisen, som har intern motor. Du får stor frihet i var du ska placera din NikolaTesla modell. NikolaTesla köksfläkten är tillgänglig i två varianter – både i en version till utlopp och i en recirkulationsversion.

Vad betyder recirkulation?

En köksfläkt med recirkulation rengör luften med hjälp av fett- och luktfilter. Efter filtreringen förs luften tillbaka ut i lokalen. Luften renas genom att den upprepade gånger passerar genom filtret. Med recirkulationsversionen är det inte nödvändigt med rörledning till en punkt utanför köket. Luften rengörs istället genom aktiva kolfilter. Med den här versionen av köksfläktar är det mycket viktigt att kolfiltren sköts ordentligt och att de regelbundet byts ut eller rengörs vid behov.

Topprestanda när det gäller sugförmåga

Den centrala köksfläkten är perfekt integrerad i själva spisen. Den är tyst och presterar i topp vad gäller sugeffekt och energieffektivitet. NikolaTesla flyttar luften med inte mindre än 5 m/s. Dessutom är det wireless connection mellan köksfläkt och spis, som gör vardagen i köket till ett riktigt nöje.

Hur fungerar NikolaTesla?

Funktionaliteten mellan köksfläkt coh spisen fungerar perfekt: köksfläkten, placerad i den centrala zonen, kommunicerar via wireless connection – ventilationsenheten fungerar antingen via ett intelligent sensorsystem, som läser av mängd och kvalitet på luft och ånga, eller så får den information från spisen om antalet och kraftigen i de använda spiszoner och sugenergin justeras automatisk i enlighet med detta. Matlagningsdelen på de flesta modellerna har bland annat en bryggfunktion som gör det möjligt för dig att koppla ihop två intilliggande matlagningszoner, så att du kan laga mat med stora grytor.

 

6 NikolaTesla Highlights 

KRAFTIGT SUG
Sugkraften är så stor att luften flyttas med hela 5,1 meter i sekunden. Det innebär att ånga och matos från matlagningen direkt dras ner i utsuget som är placerat mitt på spisytan.

ENKEL ANVÄNDNING
En enda beröring med fingertoppen är tillräckligt för att aktivera och justera NikolaTesla. Det är enkelt att använda NikolaTesla kontrollpanelen eftersom designen är intuitiv och spiszoner och köksfläkten kan styras separat.

AUTOMATISK KONTROLL
Ventilationsenheten får trådlöst information från spisytan och kan automatiskt justera sugkraften.

TYST KÖKSFLÄKT
Med 37 - 59 dB(A) är köksfläkten en av marknadens tystaste i sin typ och dessutom är fläkten i den mycket energieffektiva energiklassen A+

KERAMISKA FILTER
De högpresterande keramiska recirkulationsfilter för NikolaTesla kan regenereras i ugnen och är därför effektiva för att rengöra luften i upp till 5 år. De här filter tar bort över 80% av lukterna när luften passerar. De keramiska filter är lätta att underhålla. Var sjätte månad tas filtren bort och placeras i ugnen, som tänds på 200 grader. Efter 40 minuter är filtren rena och kan sättas tillbaka i köksfläkten. Det är direkt åtkomst från toppen av spisen, där de enkelt kan tas ut och regenereras eller bytas ut.

ENKEL RENGÖRING
Det tvättbara fettfiltret kan tas ut och rengöras i diskmaskinen. En spciell ventil i botten av NikolaTesla gör det möjligt att eventuell vätska kan rinna ner i bottenkärlet. Även det keramiska glaset är lätt att rengöra och saknar reglage så att skönhet kombineras med praktiska egenskaper.

 

Se vårt stora utbud med NikolaTesla modeller här