09/15/2022

Gör ditt hem redo för hösten med en ny köksfläkt

Hösten står runt om hörnet. Vi kan se fram emot kortare och mörkare dagar. För många är hösten förknippad med mys hemma. Efter flera månader där utomhuslivet varit i fokus har vi nu på allvar flyttat oss inomhus.

Frame

För många har det inte varit någon fokus på hemmet under sommaren. Men när hösten kommer sprids en önskan om att skapa förnyelse, mysighet och intimitet inomhus.

Förnyelse behöver inte kosta en förmögenhet

Kanske är det den friska luften, nya semesterminnen eller att du bara tillbringar mera tid inom dina fyra väggar som gör att många tänker om när de ska inreda sitt hem efter sommarsäsongen.

Många tror felaktigt att en ny köksfläkt endast är aktuellt vid totalrenoveringar eller nybyggda kök eller hus. Så behöver det inte alls vara. Faktum är att det kan göra en stor skillnad i ditt hem om du bara byter ut några få delar. I de allra flesta fall är det de små justeringarna som ger ditt hem personlighet och som berättar om vem du/ni är.

Beroende på vilken modell du väljer jämfört med den köksfläktslösningen som du har haft kommer det naturligtvis att vara en skillnad på hur mycket praktiskt arbete som krävs i s amband med att byta ut delarna.

Vad är trendigt just nu?

EICO fokuserar på att erbjuda många olika köksfläktslösningar – ett område där vi är marknadsledande med över 40 års erfarenhet. Därför kan vi lova att du kommer att hitta en köksfläkt i vårt sortiment som passar till din stil och din plånbok.

Vi har sammanställt ett antal köksfläktar som är populära bland konsumenterna just nu.

Den vertikala köksfläkten

Fler och fler inser varför den vertikala köksfläkten är en smart lösning i köket.

Med EicoE35 får du inte bara en snygg köksfläkt i matt svart glas, du får också en mycket smal köksfläkt som ger extra arbetsyta framme när du ska laga mat. Med ett djup på bara 31,5 cm är EicoE35 inte bara supersnygg, utan också praktisk – och sist men inte minst kommer den att se bra ut i vilket kök som helst.

Läs mera om vår populära modell EicoE35 här 

Den personliga köksfläkten

Det personliga valet kan vara mångha olika saker. Det som din granne älskar mera än något annat, kan vara det fulaste du någonsin sett. Och det är tur – för det är ju det som skapar personliga rum och stil.

Om du gillar smarta lösningar så presenterade vi tidigare på året den vägghängda Q-Bic köksfläkten med inbyggd motor.

- Med Q-BIC har vi lagt till en unik köksfläkt som med sitt annorlunda design kommer att skapa det personliga köket ute hos konsumenterna. Q-BIC är inte bara en köksfläkt men det är också en hylla och möbel i rummet. Med ett djup på 40 centimeter finns det gott om utrymme för att laga mat framför köksfläkten, berättar Niels Poulsen, försäljningschef på EICO.

Läs mera om vår populära modell Q-Bic här 

Den trådhängda köksfläkten

En annan läcker möjlighet är trådhängda köksfläktar. Här är Beat ett bra alternativ, eftersom den både ger en modern kant på samma gång som den kan ge lite färg på inredningen.

- Beat har ett strömlinjeformat utseende och bidrar stort med informell elegans som förstärks av möjligheten att välja mellan fyra trendiga färgvarianter – matt svart, matt vit, matt mörkgrå och matt pulvergrå. Beat ger köket en personlig prägel och sällar sig till raden av andra trendiga köksfläktar där tillverkaren börjar leka med färgpaletten mer än vad vi har sett hittills, säger Niels Poulsen, CSO på EICO.

Gillar du trådhängda köksfläktar bör du också ta en titt på de här modellerna: Iris, Seashell, Édith, Shining, Interstellar, Ballerina, Square,  eller Luna.

Den integrerade köksfläkten

Du kan integrera din köksfläkt i antingen en köksenhet eller direkt i induktionsspisen, eller så kan den monteras i taket för en elegant och modern lösning. Det är ett smart sätt att skapa lite extra utrymme i köket och ett rent och harmoniskt utseende som inte distraherar ögat.

Du kan bläddra igenom hela den här kategorin, där det finns många spännande lösningar gömda just här.