10/29/2019

Höstmysigt med fantastisk stämning i köket

Hösten kommer med snabba steg. Och när regnet, blåsten och mörkret träffar oss, är det absolut bästa tiden till att mysa inomhus. Vad passar bättre än att kombinera den mysiga känslan med en upplevelse i köket omkring matlagning. En topprioritet för den svenska familjen.

Familietid

Om du gärna vill förnya ditt rum innan du drar dig in inomhus för att mysa tillsammans med familj och vänner, vore det kanske en god idé att välja en ny köksfläkt? Några tror att det bara gäller för dem som bygger nytt hus, renoverar eller åtminstone ska montera in ett helt nytt kök. Men så behöver det inte alls vara. Att investera i en ny fläkt kan vara precis den lösning som du behöver för att ge en uppfriskning till ditt kök. En ny fläkt kan göra en jättestor skillnad till inredning, intryck och inomhusklimat.

Spis med inbyggd fläkt är den nya trenden som växer explosionsartat. EICO är marknadsledande med bl.a. NikolaTesla Switch.

Förutom ”läckerhetsfaktorn” med att få en ny spisfläkt, som kan presentera ditt kök på ett fint sätt, har du nu möjlighet att få en fläkt med läckra egenskaper, som t.ex. sensorteknologi, automatisk eftersugning eller varför inte gå efter Eicolink, där fläkten kan styras direkt från spishällen. Eller kanske gör det underverk bara att få lite bättre effekter och lite lägre bullernivå än det du hittills har accepterat.

Vissa tror att en ny spisfläkt bara är till för dem som bygger nytt hus.
Så är det inte alls...

 

Ska jag välja fläkten med de "vilda"färgerna ... eller modellen med den snygga glasytan ... den där jag inte slår i huvudet ... eller spisfläkten som kan levereras med extern motor?
Det kan vara svårt att välja precis vilken köksfläkt som passar bäst.

HÄR FÅR DU NÅGRA TIPS

NikolaTesla One

NIKOLATESLA

Den prisbelönade modellen, där fläkten är placerad centralt i en induktionsdel, ger fri utsikt och utrymme i köket. Modellen flyttar luften med 5,1 m/s och just luftens avvecklingshastighet är alltavgörande, dvs. luftens dragningskraft neråt är kraftigare än hastigheten som luften stiger uppåt med. Dvs. att matos och ånga sugs genom fläktens filtersystem, varifrån det leds genom rören ut ur huset.
Om något kokar över är det lätt att tömma och rengöra behållaren som samlar upp eventuell vätska. NikolaTesla är en serie shällar med fläkt med många läckra egenskaper och finns i flera olika varianter. Alla versioner finns också som recirkulationslösningar. 

 

Distante

DISTANTE

En takmonterad spisfläkt är diskret och tar inte för mycket fokus. Det finns många olika takmonterade designlösningar, som ger fritt utrymme och bidrar till ett rent och enkelt uttryck. Modellen Distante, med optimalt vinkelsug, garanterar god sugkraft och låg bullernivå. Luftens transporttid är alltavgörande för den här typen av fläktar, där det är möjligt att välja extern motor med extra kraftig sugkapacitet. Distante är dessutom en Eicolink-modell. Det innebär att din vardag kan bli lite lättare. Alla fläktar som är utrustade med Eicolink kan nämligen kopplas ihop med EICO’s link-spissektioner och styras direkt från plattan. Styrningen kan styra alla funktioner som på/av, sugstyrkor och ljus.

Shining rust

SHINING

En vajerhängd spisfläkt är en lösning som blivit mycket populär ute på marknaden. Det finns många olika lösningar, och gemensamt för dem alla är att det inte bara handlar om en fläkt, utan också om ett dekorationselement, som ger ett spännande och futuristiskt touch till köket. Ofta ses modellerna i frihängande montering, där lösningen är mycket praktiskt vid kök med högt till taket, lutande tak eller andra inredningsutmaningar. Men några finns också med beslag, så fläkten kan monteras som en exklusiv lösning på väggen. 

Lucca

LUCCA

Har du mest lust till den klassiska lösningen, är den traditionella T-fläkten prototypen på en spisfläkt. På samma gång som modellen täcker hela spishällens bredd har T-fläkten en fin konstruktion som leder ånga och matos in i fettfiltren. Även om uttrycket är enkelt och klassiskt, är kvaliteten helt i topp och det är tänkt på alla detaljer med t.ex. svart glasfront och touchpanel. T-fläkten finns, beroende på vilken modell du väljer, i flera olika färgvarianter, monteringsmöjligheter och med olika specifikationer.

Stripe Urban

STRIPE URBAN 

Stripe Urban är ett exempel på en modern lutande spisfläkt, som kan ge ett sista touch till det råa köket. Den stora fronten och rustika material, som t.ex. på bilden här med Cast Iron, ger en lätthet till fläkten och uttrycker modernitet och klass. En lutande fläkt har fördelen att produkten är dragen tillbaka så fläkten är en ”headsafe” modell. Det ges plats till huvudet och mera plats runt omkring hällen och fläkten ... Dessutom har just Stripe Urban möjligheten att utloppet kan ledas direkt bak genom väggen, så det inte är nödvändigt att montera en synlig skorsten på väggen. Med fläktens timerfunktion är det lätt att låta utsugningen fortsätta efter att matlagningen är färdig, för att automatiskt stängas av efter en bestämt tid.

Hamlet

HAMLET

Den lutande spisfläkten Hamlet är en modern fläkt med skarpt och tydligt uttryck, som ser bra ut i en modern, skandinavisk inredning. Fläkten har en stor, rengöringsvänlig glasyta och touchpanel. Dessutom har Hamlet det vi kallar för Direct Air Flow – en kombinerad stor sugyta i botten och kantsug på framsidan. Det ger en fantastisk god sugeffekt över spishällen och effektiv insamling av ånga och matos. Hamlet är en Eicolink-modell. Det innebär att din vardag blir lite lättare, eftersom fläkten kan kopplas ihop med EICO’s link-spissektioner och styras från hällen. Med Eicolink systemet är det möjligt att fjärrstyra alla funktionerna som på/av, sugstyrka och ljus.

Hittade du inte det du sökte?
Ibland är du helt säker, men det kan vara en bra idé att se på andra alternativ. Vi har samlat alla spännande köksfläktar på ett ställe, så det är lätt att se var du hittar precis din favoritfläkt. 

EICO har över 38 års erfarenhet och är specialister på fläktar och spishällar.

FAQ – och det du kanske inte visste att du borde veta...
EICO har samlat flera bra och praktiska tips i den splitternya FAQ – Frequently Asked Questions. Här finns 100 frågor och svar på allt mellan himmel och jord, och det du kanske inte visste att du borde veta något om – bland annat om vinkylskåp, fläktar, spishällar och vitvaror.
Den nya FAQ är resultatet av alla de olika frågor som ofta kommer in till vår kundtjänst eller som kunderna skriver in till EICO om, för att få svar på.