12/15/2020

Ren juleglädje med en ren spisfläkt

En ren spisfläkt gör julbaket och matlagningen så mycket lättare, trevligare – och mycket mera väldoftande.

Ren juleglädje med en ren spisfläkt

Hur ofta du bör rengöra fettfiltret i din spisfläkt beror naturligtvis på hur ofta och på vilket sätt du lagar mat. 

Känner du igen det: Spisfläktens stålfilter är täckt med fett, och i stort sett allt behöver få en ordentlig rengöring. Det gör det mindre kul att stå och mysa med matlagningen i köket. Ju mera fett det är i filtren, dest mindre luft kan komma igenom, och därmed försämras spisfläktens funktion.


En fettig spisfläkt innebär ett sämre inomhusklimat, med risk för att fett och lukt sätter sig i din inredning, och med den kunskapen kan det vara en riktigt bra idé att tillbringa lite tid till att rengöra spisfläkten – innan den härliga juletiden verkligen kommer. Som tur är, är det otroligt enkelt att göra.

FAQ – och det du kanske inte visste att du borde veta...

EICO har samlat flera bra och praktiska tips i den splitternya FAQ – Frequently Asked Questions. Här finns 100 frågor och svar på allt mellan himmel och jord, och det du kanske inte visste att du borde veta något om – bland annat om vinkylskåp, fläktar, spishällar och vitvaror.


Den nya FAQ är resultatet av alla de olika frågor som ofta kommer in till vår kundtjänst eller som kunderna skriver in till EICO om, för att få svar på.