07.06.17

3 fläktar som inte tar någon plats

#1 av 3 nyhetsbrev om:
3 fläktar som inte tar någon plats

Är du en av dem, som tänker att det är dags att ditt kök får en ny touch?
Eller du är kanske redan i full fart med att planera ett nytt kök?

Sommaren och längre dagar ger det lilla extra energi på aktivitetskonton och när några tillbringar de extra lediga timmarna utanför i trädgården, roar sig andra med att planera husets – kanske – viktigaste rum. Det vill säga köket.
Om du allra helst vill ha en ”osynlig” fläkt – och därmed få plats och frihet till att skapa nya spännande och otraditionella inredningar vid spisplatsen, så kan du kanske bli inspirerad att läsa här, där du leds genom olika val av inbyggda fläktar.

 

TAKMODELLER


EICO har ett stort urval med takmodeller – t.ex. EicoE19 som är en takmonterad fläkt; en riktig dröm av fläktar, som inte begränsar ditt synfält och som ger dig stora möjligheter när du ska planera inredningen av ditt kök. Lösningen med att montera fläkten plant, inbyggt i taket eller i en låda, är mycket populärt i dagens inredningar. Det är en mycket snygg fläkt och en stilren, enkel lösning som ger ett mycket bra resultat. En takfläkt kan levereras i två olika versioner, precis som de flesta andra fläktarna, dvs. antingen med inbyggd motor eller med en extern motor, som kan placeras antingen uppe på vinden eller t.ex. uppe i taket eller utomhus på väggen.

Heaven 2.0 90 W Glass och EicoE19 100 – Link är fläktar som ska byggas in i taket, levereras med en kraftig, inbyggd, flyttbar motor. Den ena är glas – den andra är stål. Vilken modell tycker du bäst om?

#2 av 3 nyhetsbrev om:
3 fläktar som inte tar någon plats

NISCH LÖSNINGAR


Monteringar i nischen har blivit mer och mer populärt i den nordiska köksbranschen. Och EICO kan naturligtvis också leverera fläktar till det. T.ex. är Ceiling Stripe 75 en insats som kan byggas in i antingen en gipsnisch eller i ett skåp med full djup. Fläkten har ett djup på 45 cm och en bredd på 75 cm och kan monteras i både ett 60’ skåp eller i ett 80’ fulldjup överskåp. Nichprodukten är tillverkad så den täcker den största delen av ytan som vänder ner mot kokplattan. Där ånga, rök och fett kommer ut från grytorna och upp mot fläkten. Med inredningen här är det mycket viktigt att man har så kraftig sugyta som möjligt, och det är anledningen till att vi har utvecklat den här speciella storleken på fläkten.

Ceiling Stripe 75 och Heaven 2.0 är exempel på modeller till placering i fulldjups överskåp. En köksinredning med fulldjups överskåp vinner mer och mer i det nordiska köket. En nischfläkt från EICO täcker en stor area, är skonsam mot elementet och säkerställer optimal sug och utluftning.

#3 av 3 nyhetsbrev om:
3 fläktar som inte tar någon plats

 

SKÅPMODELLER


Modellerna som är framtagna för att vara inbyggda i ett överskåp, är insatser som till förväxling liknar de två andra varianterna, men som är för små för att monteras i taket eller i en nisch. Skåpmodellerna är produkter som endast ska byggas in/upp under ett överskåp i normal djup (30 – 33 cm, beroende på vilket köksmärke man arbetar med). Det är många konsumenter som gärna vill dölja fläkten på ett sätt, så man överhuvudtaget inte kan se att det finns en fläkt i köket. EICO har flera superbra och populära varianter till det ändamålet. Modellen EicoE20 är ett exempel på en lösning som är monterad under ett överskåp. Lösningen har kantsug precis som många av våra fläktar. Kantsuget ger en fantastisk sugeffekt, och dessutom medföljer en fjärrkontroll med till produkten så man inte ska stå inne under skåpet och styra fläkten.

Aida och EicoE20 - Link är modeller som här det fantastisk Eicolink system. Systemet fungerar som en fjärrkontroll i spisen som kan styra de fläktar som är försedda med Eicolink logo.