Spishällar

- Turn up the heat

Runt spishällen har vi ett av kökets viktigaste arbetsplatser. Här kan du uttrycka din passion för matlagning. Idag ska en spishäll kunna mer än att bara koka och steka. Den ska höja glädjen i matlagningen, så tiden i köket underlättas, med inställningsfunktioner, precisa regleringar och med snabb och effektiv uppvärmning.

Vi har därför nöjet att presentera marknadens bästa och mest innovativa hällar, med den yppersta kvaliteten och designen.

Spishällar från EICO

- Turn up the heat

Spishällen är ett av kökets viktigaste arbetsområde. Här kan du ta din passion för matlagning till helt nya höjder. Och i dag ska en spishäll naturligtvis kunna annat och mycket mera än bara att koka och steka maten. Den ska lyfta hela matlagningen, så tiden i köket blir roligare och lättare. Det handlar bland annat om smarta användningsmöjligheter, exakt regulering och en snabb och effektiv uppvärmning.

Hos EICO har vi noga valt ut marknadens bästa och mest innovativa spishällar, så att du är säkrad den snyggaste designen och bästa kvalitet – för som tur är går de två hand i hand. Du får dessutom en mängd olika valmöjligheter till storleken på spisområdet och hur många olika zoner du behöver. Du kan bland annat välja en spisplatta på 80 cm och en spisplatta på 90 cm.

Effektiva induktionsspisplattor

En av de mycket populära spishällstyperna är induktionsspisplattan. En induktionsspis fungerar genom att det ligger en elektrisk spole under spisfältet, som bildar ett magnetiskt fält som värmer upp grytan på spisen. Det innebär att det bara är grytan som blir varm – inte själva spisplattan.

Fördelen med den här typen av spisplattor är att spisytan extra snabbt uppnår den önskade temperaturen. Det innebär att matlagningen kan göras mycket effektivt och snabbt. En annan viktig egenskap är att den här typen av spisplattor är mycket energieffektiva – den utnyttjar ca. 90 procent av den tillförda energin. På samma gång är den extremt praktisk eftersom spisplattan snabbt svalnar när man tar bort grytan eller stekpannan från plattan – därmed minimeras risken för att få allvarliga brännskador på en varm spisplatta.

När man använder induktionsspisplattor kan man dock inte använda grytor av rostfritt stål eller aluminium. Endast köksredskap som kan magnetiseras fungerar till den här typen.

Keramisk spisplatta

Ytan på en keramisk spisplatta liknar ytan på en induktionsspisplatta. Men under ytan är de totalt olika. Spiszonerna på en keramisk spisplatta ligger under en härdad glasskiva, som tål mycket hög värme. Och, i motsats till en induktionsspisplatta, är det inte grytans magnetism som skapar värme – värmen kommer helt enkelt från spiszonerna under spisplattan, som avger strålvärme. Det betyder också att man inte behöver använda speciella köksredskap – alla typer kan användas här.

Hos EICO vågar vi utan tvekan att ”lägga handen på spisplattan” tillsammans med dig – oavsett vilken modell du väljer!

Behöver du hjälp?