Spisar

Glaskeramikspisar

Välj den perfekta glaskeramikspisen 

-Gör matlagningen lättare och roligare 

Drömmer du om att vara kock i ditt eget kök? Då kan det vara smart att välja en glaskeramikspis som säkrar dig effektiv, enkel och snabb matlagning. En sådan spis är en av de ”vanligaste spisarna” hemma. Med andra ord är det en av de typerna som du oftast kommer att möta när du kommer in i ett vanligt hem. Och det är nog inte så märkligt – en glaskeramik modell är enkel att sköta om, ser bra ut och är lätt att rengöra. Dessutom kan du få den till ett bra pris.  

Objektivt sett ser en glaskeramikspis ut som en induktionsspis. Men det är bara om man ser på själva ”skalet”. Om man dyker ner djupare finns det en rad skillnader. Det är ingen större skillnad på ugnen men kokzonerna, som är placerade på toppen, är totalt annorlunda. Kokzonerna är nämligen placerade under en härdad glasskiva, som tål mycket hög värme. På en induktionsspisplatta är det magnetismen från grytan som alstrar värmen. Med andra ord är värmen på en keramisk modell direkt strålningsvärme. Med den här typen är det inte nödvändigt att använda speciella köksredskap – alla typer kan användas.  

Glaskeramikspisar – enkla att rengöra 

En glaskeramikspis är mycket enkel att göra ren – speciellt om man jämfor med de traditionella skivorna som vi känner till från tidigare tider. Ytan är helt slät och jämn – och står både ren och fin och är på samma gång skön att röra vid. 

Som alla andra vitvaruelement måste den dock skötas om och göras ren. Det görs bäst med en speciell ”skrapa” som är effektiv på att ta bort smuts från ytan. Det är bara viktigt att tänka på att rengöringen bara kan göras när spisplattorna är kalla.  

En glaskeramikspis är – precis som en induktionsspis – uppdelad i olika områden eller kokzoner. De olika zonerna kan t.ex. vara markerade med cirklar eller kryss. 

Behöver du hjälp?