Prime Flow®
Prime flow

Patenterad systemlösning för rörledning – monteras utan användning av verktyg eller tejp

Din köksfläkt kan vara hur smart som helst, men om monteringen inte är korrekt utförd kommer du att stå med en snygg köksfläkt och ett inte så bra inomhusklimat, där bakterierna kan trivas i den överflödiga ångan som lägger sig på ytorna runt i köket.

Därför ska du göra ett viktigt beslut när du ska välja köksfläkt. På samma gång som du väljer vilken köksfläktslösning du ska ha i köket, ska du också bestämma dig för vilken lösning du vill ha för att transportera bort ångan.

Därför introducerar EICO den mest optimala lösningen, det totalnya patenterade Prime Flow®-systemet som ger många möjligheter för utrymmesbesparande installationer och är en installationslösning som aldrig har varit enklare eller bättre.

Den optimala lösningen för din köksfläkt

Det finns inget annat luftkanalsystem som transporterar ånga lika effektivt och tyst som Prime Flow®. Systemet innehåller platta och runda kanaler och aerodynamiskt optimerade böjningar som passar till alla fläktar med Ø150 mm eller 90x220 mm anslutning, både i utlopp och recirkulationsläge.

Installation: Tryck, klick, färdig

Installationen av Prime Flow® kan nästan inte vara enklare. Universalkopplingar med klickelement och integrerade dubbla tätningar ger tillförlitliga och lufttäta anslutningar. De monteras enkelt och lätt – när du hör klickljudet kan du gå vidare till nästa koppling. Systemet monteras helt utan att behöva använda verktyg, silikon eller tejp. Universalkopplingarna har flexibla zoner som, rent praktiskt, innebär att varje koppling kan böjas upp till 15 grader i alla riktningar. Det gör att monteringen är extra praktisk och flexibel och därmed sparar monteringstid. Den kompakta storleken och minimal monteringshöjden på Prime Flow® gör att systemet kräver mindre plats än de mer traditionella flexrörsystem.

Prime flow
Prime flow

Minimal luftmotstånd ger effektiv köksfläkt

Kanalsystemet har en helt slät insida på rören, som ger minimalt luftmotstånd och minimala smutsavlagringar. Prime Flow®-systemet har en integrerad aerodynamisk konstruktion i kanal och krökar som är patenterad. Systemet minskar turbulensen, som därmed minskar tryckförlusten. Det ökar mängden luft som strömmar genom kanalen och fläkten arbetar effektivt och tystare. Den effektiva Prime Flow® lösningen skapar ett utmärkt inomhusklimat som gör matlagningen till ett sant nöje.