Beat sätter färg på köksfläktarna

En helt ny trend håller på att smyga sig in i de skandinaviska köken. Färger har smugit in och fler och fler vågar göra mer personliga val och vara lite våghalsiga när det gäller inredning av köket.

Beat

Till de mera färgrika köken passar det naturligtvis också med en snygg och personlig köksfläkt. Det är här som köksfläkten Beat, från italienska Faber kommer in i bilden.

Det handlar inte om ”färgglada lampor” men ändå lite i samma område: färgade köksfläktar. För om det är något som svenska folket har tagit till sig under de senaste åren, så är det att köken gärna får visa personlighet och färger. Men när någon fortfarande värdesätter det ”vita och svarta” köket håller andra på att röra sig över i en mera färgrik värld. Därför bjuder köksbranschen varje år på nya, mera färgstarka varianter och köksfläktsbranschen följer med i samma spår.

Italienska Faber har haft stor framgång med lanseringen av den nya köksfläkten Beat. Därför är just ”Beat” ett bra exempel på en köksfläkt som gör uppror mot tanken om att köksfläkten måste vara neutral och bara i svart och vitt.

- Beat är en modern och stilren köksfläkt som passar väl in i de moderna, skandinaviska köken. Köksfläkten har ett strömlinjeformat utseende och bidrar i allra högsta grad med en oformell elegans som förstärks av möjligheten för fyra trendiga färgvarianter – mattsvart, mattvit, mattmörkgrå och mattpulverblå. Beat ger extra piff och en personlig touch i köket och är en i raden bland andra trendiga köksfläktar där tillverkarna har börjat leka mera med färgpaletten än vi har sett tidigare, säger Niels Poulsen, CSO på EICO.

Andra köksfläktar från EICO, där nya och spännande färger och alternativt materialval är i centrum, är bland annat Chloé, Shining, Luna eller Sweet. Här bjuder köksfläktarna på nya färger och material som bland annat koppar, elfenben, jordbrunt och aluminium.

Effektiv och tyst

Smart design och trendiga färger är naturligtvis inte allt och i Beat har det inte heller sparats något på effektiviteten och läckra tekniska detaljer. Beat har nämligen en fantastisk sugeffekt som också inkluderar en så kallad ”intensivhastighet” på inte mindre än 720 m3/t. Hastigheten gör att motorerna kan köra med full effekt i sex minuter när det krävs extra kraftig utsugning, och det är absolut något sällsynt när det gäller designköksfläktar av den här kalibern. Två LED-ljus säkrar dessutom optimal belysning av spisytan och totalt uppnår Beat en klass A energimärkning, som bekräftar den låga och miljövänliga förbrukningen.

Under de senaste 25 åren har EICO haft distributionsansvar för Faber, som idag är världens näst största köksfläktstillverkare – endast överträffad av Elica, som EICO även har distributionsansvar för på nordisk nivå.

Hitta den modell av Beat köksfläktar som passar för dina köksdrömmar här.