Downdraft hobs kommer att vinna ännu mera

Det är inte längre någon tvekan om ifall downdraft hobs - aspiration hobs, hood in hob – kärt barn har många namn – är populära bland användarna. Downdraft hobs, eller induktionspis med integrerad fläkt, har blivit det allra hetaste och något som konsumenterna i stor grad efterfrågar. Den tendensen kommer bara att utveckla ännu mera under 2024.

Phantom Shift

Tidigare gällde det att vara firstmover med downdraft hobs men 2024 gäller det att utmärka sig på en växande marknad. Det gör EICOs Phantom serie, som inte bara utmärker sig genom elegans och estetik men framför allt om teknik och kunnande. Det är dansk design med fokus på kvalitet, prestanda och praktisk design.

Phantom Shift tar ledartröjan

"Med Phantom Shift lägger vi oss i täten med en väl genomtänkt produkt som slår konkurrenterna på flera parametrar. Med Phantom Shift får kunderna marknadens högsta lufthastighet på 7,0 m/s med onboard motor. Phantom Shift har ett bra användargränssnitt och den lägsta ljudnivån på marknaden med endast 58dB(A) vid maximal normal effekt. Phantom Shift är naturligtvis också tillverkad i tidlöst design som kommer att försköna skandinaviska kök under många år framöver", säger Niels Poulsen, CSO på EICO.

Dansk design med toppstyrda specifikationer och läckra detaljer

"Ser vi på Phantom serien – inklusive Phantom Shift - består den av spisplatteknik från tyska EGO och en motor från tyska ebmpapst. Ebmpapst är leverantör av bland annat high-end motorer till andra välkända kvalitetsmärken på marknaden. Detsamma gäller för EGO, som står bakom elektroniken i spishällen. Med andra ord; vi har valt det allra bästa av det bästa när det handlar om tysk kvalitet och knowhow – vilket också ger Phantom-serien en hög tillförlitlighet. Det vackra svarta glaset är tillverkad i Frankrike. Även här har kvaliteten varit mycket viktig och vi har återigen samarbetat med en tillverkare som också levererar till flera andra kvalitetsmärken på marknaden". Här talar vi om produkter som alla tillverkas i Västeuropa av marknadsledande företag i branschen", säger Niels Poulsen.

De små detaljerna är viktiga

Det är lätt att lockas till att tro, när det varit så stort fokus på prestanda och ljudnivå, att det inte arbetats så mycket på detaljerna. Men här visar EICO att de har överskott också till de små detaljerna som gör vardagen lite mera utsökt. En vit displaylampa har lagts till istället för den röda lampan som det säkert är många som känner till från liknande produkter ute på marknaden. Det vita displayljuset ger ett elegant och attraktivt utseende som matchar ljuset i ugnsdisplayen.

Flerfunktionsprodukter har kommit för att stanna

"Något som vi sett ute på vårens mässor – och som konsumenterna kommer att se mycket av under kommande åren – är produkter som gör vardagen smartare och enklare för oss alla – och helst med flera funktioner i en och samma produkt. Phantom Shift är ett bra exempel på detta", säger Niels Poulsen.

Less is more - fokus på rena linjer

Med över två år av pandemi har vardagens prioriteringar varit under noga granskning för många. De tankegångarna har också påverkat hur designers ser på framtiden.

”Vi kommer att få se dämpade toner och ett tydligt designspråk som är nedskalerat till det allra nödvändigaste – där designen kännetecknas av rena linjer och enkla former. Det kommer konsumenterna att få se mycket mera av under 2024”, avslutar Niels Poulsen.

EICO har marknadens bredaste sortiment när det handlar om downdraft hobs. Förutom vår Phantom-serie har vi många NikolaTesla-modeller från Elica och Galileo-modeller från Faber i sortimentet.

Se hela vår Phantom-serie här.