Guide: Så här väljer du köksfläkt till köksön

Drömmer du om en köksö – men vet du inte vilken köksfläkt som passar bra för din kökslösning? EICO har en lång rad olika köksfläktar som passar bra över en köksö. Vi har allt från designköksfläktar till mera klassiska lösningar – det är bara fantasin som sätter gränsen.

Beat BK Gloss

Den sociala mötesplatsen

För många är en köksö ren lyx som kan kan tillföra till köket, om det finns plats för det lite extra. Köksön kan frigöra utrymme i resten av köket och ger många olika inredningsmöjligheter. Du bestämmer helt själv om det ska inredas med ett handfat, en spisplatta, arbetsbord eller som matplats – eller allt i ett. 

Genom att välja en köksö i din köksdesign får du den allra bästa inredningen i rummet med hög funktionalitet – och du kompromissar inte med den sociela mötesplatsen som köket ofta blir.  

Vilken köksfläkt ska jag välja över en köksö?

Valet av en köksö innebär att du måste tänka om när det gäller placeringen av vitvaror samt andra kökskomponenter. Det ger helt nya möjligheter och därför ska det också tänkas noga igenom. Om du väljer att flytta spisen ut i rummet i en köksö ska du också tänka på hur du vill göra med köksfläkten. Att flytta spisen ut i rummet är inte bara ett estetiskt val utan det skapar också en yta där den som lagar maten lätt kan interagera och socialisera med gästerna. Därför blir också området en äkta multifunktionell och lättillgänglig 'arbetsstation'.  

Med en centralt placerad köksö öppnar du upp för många olika möjligheter när det gäller köksfläkten. Läs mera om de olika valmöjligheterna här nedanför: 

Illusion

Takköksfläktar

Med en köksfläkt diskret placerad i taket är du säker på att ha en tidslös installation. Motorn kan byggas in eller gömmas bort uppe på vinden, så att du kan skräddarsy lösningen till ditt kök. En takköksfläkt passar för dig som vill ha en stilren installation som inte ger några problem med arbetshöjden, oavsett hur lång du är. Köksfläktar i taket stjäl inget blickfång i köket utan ger ett stilrent och minimalistiskt uttryck. Därför har vi naturligtvis också ett stort urval av storlekar och färger – så att du kan välja den takköksfläkten som passar dig allra bäst.

Se exempel på våra takköksfläktar här:

Interstellar

Trådhängda köksfläktar

En annan smart lösning är trådhängda köksfläktar som ofta har ett mera designmässigt uttryck – ett äkta inredningselement som integrerar både luft- och ljusfunktioner.

En köksfläkt behöver inte vara tråkig. Det finns massa olika möjligheter för att använda den som ett uttryckningselement i köket – utan att kompromissa med kvalitet och alla de viktiga tekniska delarna. Det kan du t.ex. göra genom att välja en av våra trådhängda köksfläktar. Den tunna och diskreta tråden gör att du kan leka med formerna och en trådhängd köksfläkt kan därmed ge möjligheten till att använda den som ett skulpturellt element som tronar ute mitt i köket.  

Se exempel på våra trådhängda köksfläktar här:

NT

Den innovativa lösningen till köksön – spis med integrerad köksfläkt

Är det möjligt att få en perfekt, funktionell och central köksö utan en köksfläkt som tar synfältet? Ja, det är möjligt med en elegant spisäll med inbyggd fläkt. Hos EICO har vi marknadens största urval av spisar med köksfläkt. Vi har till exempel våra egna dansk-designade Phantom modeller eller de italienska NikolaTesla modellerna. Genom att välja en spis med köksfläkt får du en stark och absolut elegant lösning som ger massor med nya möjligheter i ditt kök. Du behöver inte alls tänka på att få plats med din köksfläkt på väggen eller i taket. Den centrala köksfläkten är nämligen integrerad i själva spisen. Den är tyst och har hög prestanda för sugeffekt och energieffektivitet. När det handlar om monteringen har spisen en kant som gör att du helt fritt kan välja om den ska planlimmas eller bara ska läggas ner i bänkskivan. I de här allt-i-ett lösningar är fläkten i själva spisen och suger in ångorna underifrån, vilket minskar risken för spridning ut i rummet.

Se exempel på våra spisar med köksfläkt här: