06/22/2022

Hur fungerar en köksfläkt som är integrerad i spisen?

Letar du efter en stilsäker och diskret fläktlösning till ditt kök är kanske en spisintegrerad köksfläkt den perfekta lösningen för dig.

Spishällar med inbyggd fläkt

Det råder ingen tvekan om att spisar med inbyggda fläkt är det helt nya eftersom marknaden för dessa fläktlösningar växer blixtsnabbt.

För det första representerar inbyggnadsfläktarna en rad olika lösningar som är mycket diskreta, vilket ger dig möjligheten att designa ditt kök precis på det sättet du önskar det. Sedan är de här nya och moderna köksfläktarna både energiriktiga och mycket tysta och därför står de ofta högt upp på önskelistan.

Innovativa lösningar

EICO erbjuder ett utbud av inbyggda köksfläktar från välkända och välrennomerade märken som Eico, Elica och Faber. De här innovativa lösningarna ger fri sikt och gott om utrymme i köket.

Tekniken i spisar med fläkt – eller spisintegrerade köksfläktar – fungerar genom att hastigheten eller dragkraften på luften i nedåtgående riktning är kraftigare än hastigheten som luften normalt stiger upp med. Om det handlar om vanlig ånga är suget i t.ex. NikolaTesla-modellerna minst fem gånger den normala flytkraften.

Om du inte har möjlighet att skapa utlopp ut i fria luften kan du välja en recirkulationsmodell och använda ett recirkulationsfilter för att rengöra luften. Här är det dock viktigt att friskluftstillförseln är stängd under användning.

 

Hitta din spisintegrerade köksfläkt här »

Läs vår köpguide om spishällar med inbyggd fläkt »