Kan köksfläkten bli den nya designikonen i ditt hem?

Anser du att köksfläkten är en del av inredningen i din bostad, precis som designlampor och andra snygga inredningsdetaljer? Det borde du kanske göra.

Interstellar

Tack vare innovativ design och modern teknik är köksfläkten nu mycket mera än bara en praktisk funktion som följer marknadstrenderna. Det innebär bland annat att det finns många olika design och typer av köksfläktar. Därför har EICO också marknadens bredaste utbud av köksfläktar på marknaden just för att stödja idén om att det ska finnas något för varje smak och kök.

Nyckeln till det perfekta köket

Köksfläktar spelar en avgörande roll för att skapa ett läckert kök och för att göra det till ett personligt och välfungerande rum. Köket som rum har ändrat ”identitet” över tid. Där det tidigare mest var ett arbetsområde har det idag också blivit till ett uppehållsrum. Det gäller inte bara för den närmaste familjen men också när det kommer gäster på besök. I dag ska köket fungera som en matverkstad, där små kulinariska konstverk tillagas på samma nivå som vardagens lunchpaket. Därför har det också blivit viktigare med kökets inredning – och köksfläktens utseende (och naturligtvis också funktionaliteten) har blivit viktigare i en mångfacetterad vardag.

Designköksfläktar – när köket blir det nya vardagsrummet

Designköksfläktar är modeller som är speciellt gjorda för att följa kökstrenderna men som också ska ge ett extra blickfång. Med en designköksfläkt får köket en extra wow-faktor och du har en möjlighet för att anpassa utseendet på ditt kök till din egen stil och smak. Hos EICO har vi en lång rad med snygga designköksfläktar från italienska Elica och Faber som hjälper till med att sätta pricken över i:et när de sista detaljerna i köket ska på plats.

I vårt sortiment med designköksfläktar har vi bland annat trådhängda modeller. Visuellt innebär det att själva köksfläkten hänger från taket i tunna, diskreta vajrar, som skapare tt öppet och mycket rent intryck i köket. Faktum är att många designköksfläktar är så skulpturala att de lätt kan smälta in som en vanlig lampa.

Det skulpturala elementet bidrar till att stödja den utveckling som köket har genomgått. I takt med att vitvarorna blir smartare och smartare blir tiden i köket en naturlig av livet, även när man inte lagar mat. Det ställer krav på inredning, belysning och inte minst att alla delar uppfyller olika estetiska behov. Därför är det bara naturligt att köksfläkten också har fått ett nytt utseende som kompletterar och framhäver designen i köket och resten av huset. Köksfläktens utseende är plötsligt en lika viktig faktor som prestanda.

Se vårt urval av vajerhängda köksfläktar

EICO – erfarenhet och förståelse för köksfläktsmarknaden

Med över 40 års erfarenhet på marknaden för köksfläktar har vi hos EICO sett lite av varje när det gäller trender för köksfläktar. Vi vet också att det handlar om personliga val och att det ska finnas olika alternativ för olika människor – även när det gäller köksfläktar. Vi vet att köksfläkten är en viktig inredningsdetalj som måste uppfylla olika krav på köksdesign – och arkitektur. Därför har vi ett brett sortiment – och lösningar i alla prisklasser. Det gäller både spisar med integrerad köksfläkt, integrerade köksfläktar (bords-, tak- och inbyggda köksfläktar), frihängande eller trådhängda köksfläktar (vinklade eller hörnköksfläktar) och utdragbara köksfläktar.

Hitta information om alla de olika köksfläktstyperna på vår hemsida. Vi sitter också alltid redo vid telefonen för att vägleda dig om du har några frågor under planeringsprocessen.