03/06/2022

NikolaTesla Flame: Prisbelönt gasspisdel med integrerad fläkt

EICO, en av Danmarks ledande distributörer av vitvaror och marknadsledande bland köksfläktar, lanserar under 2022 den prisbelönade gasspisdelen NikolaTesla Flame från italienska Elica som en del av sortimentet.

NikolaTesla Flame
NT flame awards

Gasspisdelen med integrerad köksfläkt var den första i sitt slag på marknaden som kombinerade utsugning med gaskokningsmetoden.

Många tror säkert att användningen av gas för matlagning är en kvarleva från det förflutna, men fördelarna gör att det fortfarande är intressant för oss i år 2022. Gasspisdelen har fortfarande flera fördelar som andra moderna matlagningssektioner inte har.

Restaurangkänslan hemma hos dig själv

NikolaTesla Flame är designad av italienska Fabrizio Crisà, som med respekt för den traditionella gasspisens funktionalitet och fördelar har kombinerat det med vår tids innovativa integrerade köksfläktslösningar. Det innebär också att konsumenterna nu kan få lite extra lyx in i vardagen – och matlagningen kan nå nya gastronomiska höjder i de privata hushållen. NikolaTesla Flame utmärker sig från mängden med den moderna och eleganta gjutjärnsdesignen.

Detaljerna gör hela skillnaden

Att hitta balansen där luft och eld kan arbeta tillsammans på bästa sättet – och naturligtvis följa alla säkerhetsregler – var en av de stora utmaningarna när Elica skulle skapa NikolaTesla Flame. Målsättningen var att skapa en lösning där gas och ventilation skulle fungera perfekt – och därmed ersätta den traditionella köksfläkten över en gasspis. Den – för gasspisdelens – nya köksfläkt med det nedåtgående suget är placerat i den centrala spiszonen. Sugeffekten är så kraftfull att luften flyttas med hela 5,1 meter i sekunden. Det innebär att ånga och matos direkt dras ner i utsugningen. Allt det – naturligtvis – utan att det påverkar effekten av gasflamman.

En tvättäkta design pleaser

NikolaTesla Flame har tills vidare mottagit inte mindre än 9 priser ute i Europa sedan lanseringen. Bland annat priset Best of the best för innovativ inredning vid Iconic Awards 2021.

Med NikolaTesla Flame har Elica tagit det bästa från det förflutna in i framtiden – och sett till att funktionaliteten blivit ännu bättre. Nu finns det ingen ursäkt för inte att få ut det mesta av matlagningen.

Upplev NikolaTesla Flame hos en återförsäljare nära dig