Vad är skillnaden på en ”dyr” och ”billig” köksfläkt?

Om du står och ska välja köksfläkt är det en bra idé att veta vad du bör välja till ditt kök. Men generellt sätt ska man naturligtvis känna till att pris och kvalitet hör ihop.

Iris

Om du köper en köksfläkt från EICO kan du vara säker på att du får en köksfläkt som ger dig ”value for money”.

På samma gång ska du naturligtvis känna till att det finns ett samband mellan pris och kvalitet. Och dessutom kommer en speciell design och materialval samt annat också betyda att köksfläkten blir dyrare. T.ex. kommer en handgjord köksfläkt, som modellen Iris, naturligtvis att vara dyrare än en masstillverkad modell.

Billigare och dyrare modeller – och allt däremellan

Köksfläktar från EICO finns i prisintervallet från ca. 1.500 till 24.000 kronor – och det är naturligtvis skillnad på produkterna, även om alla köksfläktar är effektiva och välfungerande.

Som tumfingerregel kan man säga att en köksfläkt med en bättre och mera effektiv motor kommer att vara dyrare. Dessutom är en dyrare modell ofta tystare. Och man kan också räkna med att priset stiger ju flera egenskaper köksfläkten har.

En dyr köksfläkt kommer också ofta att vara mera flexibel, till exempel i relation med att motorn kan vändas och köra med bakåtvänd utlopp. Finish på glaset har också betydelse för kvalitet och priset – det handlar generellt om det är gjort extra bearbetning för att ta bort järnpartiklar från det vita glaset. Dessutom har kvaliteten på fettfiltrets kapacitet (antal lager) också betydelse för priset på köksfläkten.

Avslutningsvis handlar det naturligtvis också om tillbehör till köksfläkten. En billigare modell levereras ofta med kolfilter och utan fjärrkontroll men däremot en dyrare version har fjärrkontroll och keramiska filter.

Hitta din favorit köksfläkt här