04/20/2022

Välj rätt rör till köksfläkten

Även den snyggaste och effektivaste köksfläkten behöver rätt rör för att fungera optimalt. Se på listan över saker som du som miniumum bör tänka på.

Prime flow

Trots att det kanske låter tekniskt (och lite tråkigt) är det extra viktigt att rörledningen till din köksfläkt fungerar optimalt. Om den inte gör det kan en snygg och praktisk köksfläkt snabbt förlora funktionen.  

Använd teknisk kompetens

Innan köksfläkten installeras är det mycket viktigt att du rådgör med hantverkaren som ska installera köksfläkten. Generellt är det inte möjligt att säga exakt hur röret ska utformas. Det beror på de individuella förhållanden i ditt kök och därför är det nödvändigt att ha en kunnig fackman till att avgöra den optimala rörledningen.

Sex goda råd

Trots att det är smart att använda professionell hjälp för själva installationen kan det vara smart att vara uppmärksam på flera viktiga råd för att säkra optimal rörledning. De viktigaste råden är:

  • Se till att rörledningen är så kort som möjligt. Det bidrar till en mera effektiv udsugning.
  • Välj så stor diameter på rören som möjligt. Det ger störst utsugningseffekt.
  • Använd fasta och släta utloppsrör istället för flexslangar. De slangarna ska endast användas om det är absolut nödvändigt.
  • Använd om möjligt gärna ett isolerat rör till din köksfläkt.
  • Använd utloppsrör och tak/murgenomföring med samma diameter som köksfläktens utlopp.
  • Se till att det är jämn rörledning utan böjningar och att 90-graders böjningen görs så långt bort från köksfläkten som möjligt.

Se alla EICOs rörlösningar här