6 goda råd för att spara energi – kylskåp

Det är inte bara i kristider som vi behöver titta närmare på ekonomin och energisparandet. Det är också sunt förnuft.

Vestfrost

Som distributör av Vestfrost vitvaror är vi alltid klara med att ge råd och vägledning. För oss är det viktigt att ge konsumenterna bra information, så att de kan få ut det mesta av sina produkter. Därför har vi sammanställt 6 bra tips på hur du kan tänka energieffektivt när det gäller ditt kylskåp.

Så här sparar du energi i kylskåpet:

  1. Placera kylskåpet i ett svalt, välventilerat rum – men inte i direkt solljus och inte i närheten av värmekällor (t.ex. element, spisar osv.). Annars kan du använda en isolerande skiva.
  2. Kyl ner varm mat och dryck utanför kylskåpet.
  3. Täck över drycker och andra vätskor när du ställer in dem i kylskåpet, annars stiger luftfuktigheten inne i kylskåpet. Det förlänger arbetstiden. Att täcka drycker och andra vätskor hjälper också till att bevara dryckernas arom och smak.
  4. Försök att undvika att lämna dörrarna öppna under långa perioder eller att öppna dem för ofta eftersom varm luft tränger in i kylskåpet och gör att kompressorn startar onödigt ofta.
  5. Se till att dörrarna till kylskåpets olika temperaturavdelningar hålls stängda (grönsakslåda, kylfack osv.).
  6. Dörrens packning måste vara ren och flexibel. Byt ut packningarna när de börjar bli slitna.

Om sparandet på energi inte räcker till och du behöver ett nytt kylskåp erbjuder Vestfrost ett brett urval av alternativ.

På vår hemsida kan du snabbt och enkelt hitta närmaste återförsäljare av ditt nya Vestfrost kylskåp.