Placera ditt vinkylskåp på ett optimalt sätt

Hur säkrar du att få den mest optimala placeringen av ditt vinkylskåp? Oavsett var du vill placera vinkylskåpet i ditt hem finns det några bra rättningslinjer för hur du gör det på bästa sättet.

FZ 365

En av de viktigaste sakerna du ska tänka på är om vinkylskåpet ska stå fritt mot en vägg, om det ska byggas in i köksmöblerna eller om du vill ha flera olika vinkylskåp som placeras side-by-side i köket. I det sista fallet är det smart att köpa ett ”side-by-side-kit” för att säkra att vinkylskåpen placeras med rätt avstånd och att de kommer att se ut som en enda enhet – även när det gäller att säkerställa rätt temperaturnivå.

Omgivningstemperaturen är viktig

Det är också viktigt att vara uppmärksam på omgivningstemperaturen eftersom det är skillnad på vilken temperatur de olika vinkylskåpen tål. Det beror på vinkylskåpets s.k. klimatklass, som står angivet på kylskåpets typskylt, som finns placerad inne i själva vinkylskåpet eller på baksidan.

De olika klimatklasserna ser ut så här, med följande tillåtna rumstemperaturer:

  • SN: +10 °C till +32 °C
  • N: +16 °C till +32 °C
  • ST: +18 °C till +38 °C
  • T: +18 °C till +43 °

Kom ihåg värmaren om vinkylskåpet ska stå placerat i kalla miljöer. Värmaren håller temperaturen stabil inne i skåpet, även om rumstemperaturen är så låg som 10 grader.

Tänk också på att välja ett vinkylskåp med låg ljudnivå, om skåpet t.ex. ska stå placerat i ett öppet kök-vardagsrum.

Har du frågor om ditt nya Vestfrost vinkylskåp kan du säkert hitta svaret i vår FAQ avdelning. Om du inte hittar svaren på dina frågor där, kan du försöka att söka via sökfältet. Och om det inte skulle fungera, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefon 9882 3999. Kundtjänsten är bemannad och är öppen måndag till torsdag från 09:00 - 16:00 och fredagar från 09:00 - 15:00. 

Här hittar du nyttig information om vinkylskåp