06/26/2022

Rengöring och skötsel av ditt vinkylskåp

Här får du de bästa tipsen till hur du rengör och sköter om ditt nya vinkylskåp så att det håller under många år framöver.

Vestfrost vinkylskåp

Om du är den lyckliga ägaren av ett fint nytt vinkylskåp från Vestfrost är du naturligtvis också intresserad av att hålla det fint och ordentligt under många år framöver.

Goda rengöringstips

Ett av de viktigaste skötseltipsen är att rengöra vinkylskåpet regelbundet. Det första du måste göra är naturligtvis att stänga av strömmen med av-/påknappen. Sedan bör vinkylskåpet tvättas av en lösning av ljummet vatten (max 60° C) med lite diskmedel. Det är viktigt att du inte använder rengöringsmedel som repar och att du endast använder en mjuk duk.

Efter tvättning med tvålvatten ska vinkylskåpet sköljas av med rent vatten och därefter torkas noga. Undvik också att det kommer in vatten i vinkylskåpets kontrollpanel.

Skötselprodukter för rostfritt stål

Dörrar i rostfritt stål eller aluminium rengörs bäst med en spray avsedd för ändamålet och en mjuk duk. Det finns olika skötselprodukter som kan användas och som kan köpas i de flesta butiker eller återförsäljare. Använd dock aldrig klorerade rengöringsmedel, skurpulver eller stålull.

Observera också att kolfiltret i vinkylskåpet bör bytas ut en gång om året – det fångar upp föroreningar och låter endast ren luft passera.

Få kunskap om vinkylskåp