Så väljer du det bästa vinkylskåpet för dina behov

Hur hittar du det vinkylskåpet som är optimalt för just dina behov? Och vad bör du vara extra uppmärksam på innan du fattar ditt slutliga beslut?

Vestfrost

Har du bestämt dig för att köpa ett vinkylskåp? I så fall bör du naturligtvis välja det vinkylskåpet som passar perfekt för just precis dig. Men hur gör du det?

Fyra viktiga faktorer

Fyra faktor är med till att avgöra vilket vinkylskåp som passar bäst för dina behov och hem: utseende, kapacitet och storlek, placering samt val av temperaturzoner.

1. Utseende

Det är naturligtvis helt subjektivt vad du tycker om själva utseendet på vinkylskåpet. Vill du ha ett mindre och diskret vinkylskåp eller vill du kanske hellre ha en större modell, som tar en mera dominerande roll i köket?

Vinkylskåpen levereras med tonade eller genomskinliga glasdörrar, men med möjlighet att välja mellan ljusa, silverfärgade eller svarta frontlister. Dessutom finns det en rad olika valmöjligheter för hur du vill att dörrhandtaget ska se ut.

2. Kapacitet och storlek

Innan du köper ett vinkylskåp ska du tänka på hur många flaskor du gärna vill kunna förvara inne i vinkylskåpet. Tänk också på om du tror att din vinsamling kommer att växa när du nu har skaffat dig ett vinkylskåp. Kanske får du lust att köpa mera vin, nu när du har ett snyggt och läckert vinkylskåp att förvara det i? Låter det som något du skulle kunna göra? Då kanske det kan vara en bra idé att investera i ett lite större vinkylskåp än det som du tror att du behöver just nu. Vestfrosts vinkylskåp finns både som små skåp med plats för 24 flaskor – och som stora skåp där du kan förvara inte mindre än 197 flaskor med ädla droppar.

Dessutom kan det vara en smart idé att bedöma om du vill ha ett smart eller brett skåp – och om det ska vara högt eller lågt.

3. Placering

Placeringen av vinkylskåpet är en annan faktor som du ska tänka på. Här är en av de viktigaste sakerna att tänka på om vinkylskåpet ska stå fritt mot en vägg, om det ska byggas in i köksmöblerna eller om du vill ha flera vinkylskåp placerade bredvid varandra.

Läs mer: Placera ditt vinkylskåp på ett optimalt sätt

4. Temperaturzoner

Antalet temperaturzoner i vinkylskåpet är också något som du bör tänka på när du letar efter ett vinkylskåp. Vestfrost skåp finns som mono-, dubbel och multizonskåp - och det har stor betydelse för hur många olika typer av vin du kan förvara inne i ditt skåp.

Om du har en större vinsamling, med samma förvaringsbehov, är det extra lämpligt att välja ett vinkylskåp med en enda temperaturzon. Två temperaturzoner kallas för dualzon och innebär att vinkylskåpet är delad i två olika avdelningar, med en rumsdelare, som fungerar väl som kombinerad förvarings- och serveringsskåp. Väljer du ett multizon-vinkylskåp får du två temperaturzoner. Zonerna är inte delade och därför kommer de två olika temperaturinställningarna blandas mitt i skåpet och skapa en tredje temperaturzon. Multizon-skåpen kan rymma viner med olika klimatbehov och samtidigt se till att det ligger serveringsklart vin överst i skåpet.

Valet är ditt – hitta ditt favoritvinkylskåp här»