09/28/2022

Energispartips – Kyl-frysskåp

Letar du efter sätt på hur du kan minska din energiförbrukning? Du kan inte göra så mykcet åt priset per kWh men det finns ändå en rad olika saker du kan göra för att minska din elförbrukning.

Vestfrost

Ingen av oss kan ju vara utan vårt kyl-frysskåp, men det finns några saker som du bör tänka på om du vill sänka elförbrukningen. Tänk på att även de små åtgärderna bidrar till att påverka den stora bilden.

EICOs energispartips för kyl-frysskåp:

1. Installera maskinerna i ett kallt, välventilerat rum – men inte i direkt solljus och inte i närheten av värmekällor (element, spis osv.) eller använd en isoleringskiva.

2. Låt varma matvaror och dricka svalna ordentligt utanför skåpet.

3. Frysta matvaror som ska tinas upp ska placeras i kylskåpet. Den frysta maten hjälper till med att hålla kylskåpet kallt medan den tinas upp. Det sparar energi. Om den frysta maten tas ut är det energislöseri.

4. Dricka måste hållas täckt. Annars ökar fuktigheten inne i skåpet. Det förlänger drifttiden. Att täcka dryckerna hjälper också till med att bevara smaken och lukten på drycken.

5. När det sätts in mat och dricka, ska skåpet vara öppen i så kort tid som möjligt.

6. Håll luckorna på de olika temperaturlådorna inne i skåpet stängda (låda till färska matvaror, kylbox osv.).

7. Dörrtätningen måste vara ren och flexibel. Byt ut packningen om den är sliten.

8. Skåpets energiförbrukning är beräknad utan lådor och med fullt innehåll i frysutrymmet.

9. För att spara energi ska du se till att inte använda området mellan fyllnadsgränsen och dörren, som finns längs linjen som anger fyllningsgränsen. Fyllnadsgränsen används också för att fastställa energiförbrukningen.

Se vårt sortiment med Vestfrost kyl-frysskåp här

Få flera tips till hur du kan spara energi i hushållet. Läs våra andra guider med energispartips.

Relaterade artiklar