04/11/2023

Varför ska du se närmare på ett amerikanskt kylskåp?

Det är ingen tvekan om att amerikanska kylskåp är populära val – även i Skandinavien. Den här typen av kyl-frysskåp är värd att titta närmare på om du drömmer om att ha större kapacitet i skåpen och på samma gång gärna vill ha en snygg finish yta i köket.

amerikanskt kylskåp

Amerikanska kylskåp är en populär typ av kylskåp som kännetecknas av storleken och de dubbla dörrarna. Gemensamt för kylskåpen är att de kräver mera utrymme i köket än traditionella kylskåp. 

I EICOs sortiment hittar du VCF 14179 X FD NoFrost, som är ett fristående kyl-frysskåp med french door. I den här typen av kyl-frysskåp är kylskåpet placerad överst och frysskåpet längst ner. Namnet french door kommer från att man öppnar skåpdörrarna precis som på franska dörrar. De flesta har säkert fallit över amerikanska kylskåp men french door kylskåpen är förhållandevis nya i Danmark. 

Fördelar med amerikanska kylskåp

En av de största fördelarna med amerikanska kylskåp är deras stora kapacitet. De har massor med plats för att förvara stora mängder mat och dricka, som gör att de är populära val för stora familjer eller för dem som ofta har gäster på besök i huset.

Amerikanska kylskåp har vanligtvis separata dörrar för kylskåpet och frysen, som gör det lätt att organisera och hitta det du behöver. Det kan också hjälpa dig med att minska på energiförbrukningen genom att begränsa antalet gånger du behöver öppna dörren till kylskåpet.

I motsats till side-by-side amerikanska kylskåp, där kylskåpet vanligtvis är hela den ena sidan medan frysskåpet är i den andra sidan ger french door-lösningen dig ett bättre överblick i skåpet. Genom att till exempel ha kylskåp i hela den översta delen så får du snabbt och enkelt en överblick över alla dina matvaror. Om vi till exempel tar VCF 14179 X FD NoFrost modellen från Vestfrost så är skåpen till frysdelen indelade i två delar. Det innebär att med bra organisering kan du snabbt och enkelt hitta precis det du behöver – och bara behöva öppna den ena skåpsdörren. VCF 14179 X FD NoFrost från Vestfrost har en kylskåpskapacitet på 322 liter medan fryskapaciteten är på 166 liter.  

Highlights med VCF 14179 X FD NoFrost 

0°C Fresh Zone 

I den här kylzonen, som har en temperatur på ca. 0°C, kan maten hållas färsk i upp till 3 gånger längre tid jämfört med en normal kyldel.

Steel Trim detaljer på inredning

Skåp med topp inredning har Steel Trim dekoration. Kylskåpshyllor i säkerhetsglas och genomskinliga lådor med Steel Trim detaljer. Ägghyllor, smör- och ostbehållare samt flaskhållare – sallt gjort i kraftig plast kombinerat med eleganta Steel Trim detaljer. 

Super-Freeze funktion 

Aktivera Super-freeze funktionen för att frysa ner större mängder matvaror. När nerfrysningsprocesen är över ställs frysen igen tillbaka till startpunkten. Det kan antingen ske automatiskt eller manuellt beroende på modellen. Fördelen med snabb nerfrysning är minimal produktion av iskristaller, som bevarar matens kvalitet. 

NoFrost teknik 

Långtråkig avfrostning är något som hör till det förflutna. Nu görs det automatiskt av avfrostningssystemet utan att det påverkar temperaturen i frysen.

Freezershield  

Med FreezerShield fungerar frysen på platser där temperaturen kan komma helt ner till -15°C. Med den här funktionen kan frysta varor i frysen förvaras säkert utan att tinas upp.

Helautomatisk avfrostning i kylskåpet

Kylskåpet behöver inte längre stå urkopplad i lång tid för att tinas upp. Det görs istället med ett automatiskt avfrostningssystem med en konstant temperatur i kylskåpet. Det påverkar inte matens färskhet. Kondensvattnet leds ut till baksidan av kylskåpet, där det avdunstar.

Du hittar närmaste återförsäljare här 

 

VCF 14179 X FD NoFrost